Van welk materiaal is de piercing en waarom?

Van welk materiaal is de piercing en waarom?

Robbert 16/02/2021 0 Comments
  • Al onze sieraden zijn van Titanium G23. Titanium is een hoogwaardig metaal dat, dankzij zijn speciale legering (Ti6AL4V Eli), opmerkelijk duurzaam. Titanium wordt vaak gebruikt voor medische implantaten (bijv. Schroeven en platen) vanwege zijn bio compatibiliteit en is daarom een ​​uitstekende optie als eerste piercingtoepassing.
  • Titanium is nikkelvrij en vormt dus een minimaal risico op allergieën. Verder is vastgesteld dat titaniumdeeltjes (separaties) niet giftig zijn voor het lichaam; ook biedt de oxide laag die door titanium wordt gecreëerd een hogere corrosieweerstand dan chirurgisch staal en dus een hogere tolerantie binnen, op en onder de huid.
  • Titanium is ca. 50% lichter dan chirurgisch staal en daardoor veel comfortabeler om te dragen.
  • Titanium is niet magnetisch en kan zonder problemen worden gedragen tijdens een MRI- of CT-scan. Het zal op een röntgenfoto verschijnen, maar heeft er geen invloed op.
  • Titanium geleidt wel elektriciteit, daarom moet het tijdens een operatie meestal worden verwijderd. Hoewel het niet opwarmt en vrijwel geen gevaar oplevert, slagen maar weinig klanten erin om tegen de doktersinstructies in te gaan als het gaat om operaties. Elektriciteit zoekt de weg van de minste weerstand, dat wil zeggen de meest directe weg, dus het is praktisch onmogelijk dat een titanium piercing tijdens de operatie oververhit raakt of brandwonden veroorzaakt. In dit geval zou het nuttig zijn om de elektroden van gelijkstroom naar wisselstroom om te schakelen, maar de meeste artsen en ziekenhuizen zijn niet bereid dit te doen.