Veelgestelde vragen

De Behandeling

 • De behandeling voor 1 persoon duurt ongeveer 1,5 uur.
 • De behandeling voor 2 personen duurt ongeveer 2,5 uur.

Middels specialistische apparatuur meten we precies waar de zenuw zich bevindt, aangezien ieder oor anders is, kunnen we dit niet zonder te meten weten. Als de zenuw is gevonden, gaan we met een 0,2mm acupunctuurnaaldje beide kanten testen om te zien waar het beste resultaat te behalen is. Het wil dus niet zeggen dat de piercing gezet wordt aan de kant van de pijn. Dit is nogal een veel voorkomende vraag.

Dit kunnen we van te voren nog niet aangeven. Dit ligt volledig aan de testresultaten. Het liefst piercen we maar 1 kant. Ten eerste geneest dit veel beter en sneller dan meteen aan 2 kanten én het is een stuk prettiger met slapen. Tijdens de genezing mag je er namelijk niet op slapen. Er zijn mensen die wel direct een 2e stimulatiepunt krijgen, maar dit zijn echt uitzonderingen.

Tijdens de behandeling mag 1 persoon hierbij blijven, graag zelfs. Wij kijken namelijk op een manier die ons geleerd is, maar een partner/vriend(in) ziet waarschijnlijk nog subtielere veranderingen, zoals een houding of uitstraling uit jouw ogen. Dit kan dus zowel voor jou als voor ons van meerwaarde zijn. Onze behandelruimtes zijn groot genoeg om de 1,5m afstand te garanderen. Sommige cliënten zijn niet in de mogelijkheid om zelf terug naar huis te rijden of zijn afhankelijk van een begeleider.

Nee, dit hoeft niet het geval te zijn. De nervus vagus loopt zowel aan de linker- als rechter kant. Het is van te voren niet te voorspellen aan welke kant jij het beste resultaat ervaart. Dit hoeft dus niet de kant van de klachten te zijn. Wij gaan altijd uit van ons testresultaat.

Nee, in principe is 1 afspraak voldoende. Er zijn 2 redenen waarom een 2e afspraak nodig kan zijn. 1. Je merkt dat de verlichting van 1 stimulatiepunt op langere termijn toch niet genoeg is en je besluit om ook de andere kant te laten piercen. Let op: Dit wordt alleen gedaan als de andere kant ook goede resultaten geeft tijdens onze testen én als de vorige piercing minimaal 3 maanden van te voren is gezet. 2. Je wilt graag langs komen voor een controle afspraak. Deze plannen wij in als cliënten willen dat wij naar hun piercing kijken of als ze een nieuw piercing sieraad willen vervangen nadat deze volledig geheeld is.

De behandeling in 1 consult: We leggen uit wat de Nervus Vagus in het lichaam doet. Dan nemen we uitgebreid jouw klachten door en geven deze een score. We gaan daarna met specialistische apparatuur de zenuw uitmeten in jouw oor, zodat we deze kunnen testen. Als wij tijdens het testen en meten de referentiewaarden kunnen beïnvloeden, weten we welke kant we moeten piercen. Tijdens het testen merk je trouwens nog maar een fractie van wat de piercing voor jou kan betekenen. Dit komt doordat een acupunctuurnaaldje maar 0,2mm dik is en we de zenuw alleen aanprikken, rechts/links/beide in totaal ongeveer 30min. Een piercing is 1,2mm dik en deze gaat door de zenuw voor de rest van je leven. Dan krijgt de nervus vagus pas echt de kans om het zenuwstelsel te kalmeren en alle klachten die in het verleden zijn opgebouwd, weer te remmen en in balans te zetten. De stimulatie en wat dit voor jou kan doen is dus alleen echt te voelen nadat je de piercing hebt laten zetten. Wij gebruiken het uitmeten en testen alleen voor onszelf om er zeker van te zijn waar de zenuw in jouw oor zich bevindt en welke kant jij het beste reageert. De afspraak is dus altijd inclusief piercen. Als laatste worden de nazorginstructies besproken en krijg je saline 0,9% oplossing mee naar huis. De afspraak duurt ongeveer 1,5 uur.

Nee, de behandeling wordt (in de meeste gevallen) niet vergoed.

Ja. Als wij tijdens het testen en meten de referentiewaarden kunnen beïnvloeden wel. Tijdens het testen merk je nog maar een fractie van wat de piercing voor jou kan betekenen. Dit komt doordat een acupunctuurnaaldje maar 0,2mm dik is en we de zenuw alleen aanprikken, recht/links/beide in totaal ongeveer 30min. Een piercing is 1,2mm dik en deze gaat door de zenuw voor de rest van je leven. Dan krijgt de nervus vagus pas echt de kans om het zenuwstelsel te kalmeren en alle klachten die in het verleden zijn opgebouwd, weer te herstellen en in balans te zetten. De stimulatie en wat dit voor jou kan doen is dus alleen echt te voelen als je de piercing laat zetten. Wij gebruiken het uitmeten en testen alleen voor onszelf om er zeker van te zijn waar de zenuw in jouw oor zich bevindt en welke kant jij het beste reageert. De afspraak is dus (bijna) altijd inclusief piercen.

De Medical Piercing

Dit is voor iedereen verschillend, maar het overgrote deel van onze cliënten vond het achteraf reuze mee vallen! Je voelt even een gemene prik, maar direct daarna zorgt de zenuw ervoor dat je ontspant. Dit is daarom ook een van de weinige piercings waarbij het lichaam zelf ervoor zorgt dat je zo min mogelijk last ervan hebt!

Wij bieden een groot assortiment sieraden aan. Je kan kiezen voor een basic sieraad, welke in de behandelprijs inbegrepen is of je kan kiezen voor een luxe upgrade. Deze beginnen vanaf €10,-. Voorbeeld sieraden zijn te vinden op onze Facebook– en Instagrampagina’s én op onze websites. In deze vreemde tijden kunnen we alleen niet meer garanderen dat wij alle soorten op voorraad hebben. Wij hopen hiervoor op jouw begrip.

Nee, als de plaats verdoofd is, kunnen wij de zenuw niet meer goed testen!

Nee, dit is niet de bedoeling. Wij werken alleen met G23 Titanium sieraden welke van te voren gesteriliseerd zijn volgens onze hygiene richtlijnen.

 • Alle dagelijkse preventieve medicatie mag gewoon ingenomen worden.
 • Het heeft onze voorkeur om pijnstillende medicatie, triptanen of andere zenuw verdovende middelen in de ochtend of in de uren voor de behandeling niet in te nemen. Hierdoor kunnen wij jouw klachten beter in kaart brengen en het verschil tijdens de stimulatie testen. Probeer deze dus uit te stellen tot na de behandeling. Mocht dit echt niet mogelijk zijn, dan mag je deze natuurlijk innemen, maar hou er dan rekening mee dat het resultaat wellicht niet direct tijdens het testen duidelijk merkbaar is. Dit maakt het voor ons ook lastiger om de juiste kant te kiezen.
 • Nee, titanium is niet magnetisch en kan zonder problemen worden gedragen tijdens een MRI- of CT-scan. Het zal op een röntgenfoto verschijnen, maar heeft er geen invloed op.
 • Titanium geleidt wel elektriciteit, daarom moet het tijdens een operatie meestal worden verwijderd. Hoewel het niet opwarmt en vrijwel geen gevaar oplevert, slagen maar weinig klanten erin om tegen de doktersinstructies in te gaan als het gaat om operaties. Elektriciteit zoekt de weg van de minste weerstand, dat wil zeggen de meest directe weg, dus het is praktisch onmogelijk dat een titanium piercing tijdens de operatie oververhit raakt of brandwonden veroorzaakt. In dit geval zou het nuttig zijn om de elektroden van gelijkstroom naar wisselstroom om te schakelen, maar de meeste artsen en ziekenhuizen zijn niet bereid dit te doen.
 • Al onze sieraden zijn van Titanium G23. Titanium is een hoogwaardig metaal dat, dankzij zijn speciale legering (Ti6AL4V Eli), opmerkelijk duurzaam. Titanium wordt vaak gebruikt voor medische implantaten (bijv. Schroeven en platen) vanwege zijn bio compatibiliteit en is daarom een ​​uitstekende optie als eerste piercingtoepassing.
 • Titanium is nikkelvrij en vormt dus een minimaal risico op allergieën. Verder is vastgesteld dat titaniumdeeltjes (separaties) niet giftig zijn voor het lichaam; ook biedt de oxide laag die door titanium wordt gecreëerd een hogere corrosieweerstand dan chirurgisch staal en dus een hogere tolerantie binnen, op en onder de huid.
 • Titanium is ca. 50% lichter dan chirurgisch staal en daardoor veel comfortabeler om te dragen.
 • Titanium is niet magnetisch en kan zonder problemen worden gedragen tijdens een MRI- of CT-scan. Het zal op een röntgenfoto verschijnen, maar heeft er geen invloed op.
 • Titanium geleidt wel elektriciteit, daarom moet het tijdens een operatie meestal worden verwijderd. Hoewel het niet opwarmt en vrijwel geen gevaar oplevert, slagen maar weinig klanten erin om tegen de doktersinstructies in te gaan als het gaat om operaties. Elektriciteit zoekt de weg van de minste weerstand, dat wil zeggen de meest directe weg, dus het is praktisch onmogelijk dat een titanium piercing tijdens de operatie oververhit raakt of brandwonden veroorzaakt. In dit geval zou het nuttig zijn om de elektroden van gelijkstroom naar wisselstroom om te schakelen, maar de meeste artsen en ziekenhuizen zijn niet bereid dit te doen.

Hier is helaas geen standaard antwoord op. De genezing van een kraakbeenpiercing ligt gemiddeld tussen de 3-9 maanden. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van hoe goed je de nazorginstructies op volgt. Als de piercing er rustig uit ziet en je er geen last meer van hebt, willen we jou adviseren om ons eerst een foto te sturen voordat je een afspraak bij ons maakt om een nieuwe piercing erin te laten zetten. Zo voorkom je teleurstellingen. 

Na de behandeling/nazorg

Zolang de medical piercing niet volledig rustig is. Met rustig bedoelen we dat hij niet meer gevoelig is, er geen korstjes of vocht meer vanaf komt, hij niet dik of rood is, maar er gewoon zoals een gezonde huid uit ziet.

Na de behandeling krijg je altijd duidelijke nazorginstructies mee naar huis om ontstekingen zoveel mogelijk te voorkomen. Mocht je toch merken dat jouw oor dik, rood, pijnlijk, klopt, warm aan voelt, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Het liefst met een foto zodat wij direct een beeld erbij hebben. In de meeste gevallen kunnen wij jou op afstand aangeven wat je het beste kan doen. In de overige gevallen zullen wij jou vragen naar de kliniek te komen voor een controle afspraak en/of doorverwijzen naar de huisarts.

Onze ervaring is dat zure oordruppels erg goed werken tegen deze kraakbeenbultjes/vochtbultjes. Gebruik: 3x per dag 1 druppel op het bultje zonder deze af te spoelen.
Aanschaf: op recept bij de huisarts óf op bestelling via de webshop bij ons.

Tijdens het testen vragen wij jou op welk oor je slaapt. Mocht het zo zijn dat beide kanten goed reageren op de stimulatie, dan zullen wij altijd de kant piercen waar je niet op slaapt, om druk te voorkomen. Als het toch de kant wordt waarop je slaapt, dan adviseren wij een nekkussen aan te schaffen met memory foam. Hierdoor kan je gewoon op je zij gaan slapen, met je oor in het gat van het kussen. Er bestaan ook speciale kussens met een gat erin, deze zijn wel wat prijziger in aanschaf.
In de toekomst zijn wij van plan om speciaal voor onze cliënten een kussen te ontwerpen, voor een betaalbare prijs, om slaapproblemen zoveel mogelijk te voorkomen.

Ja, je kan licht starten met sporten. Let er wel even op dat wanneer je piercing net is gezet, dat deze gevoeliger is voor druk op het oor. Let in de eerste dagen even op met voorover hangen en zwaar tillen. Sjouw dus niet meteen rond met heel wat kilo’s op je halters, maar luister even goed naar je lichaam wat verstandig is en bouw het rustig op.

Het komt weleens voor dat een piercing kan nabloeden wanneer deze net is gezet. Soms is het een druppeltje, soms wat meer. Maak je niet te veel zorgen hierover. Dit kan bijv. gebeuren wanneer er te veel druk op het oor komt te staan. Dat kan komen door bijvoorbeeld voorover te hangen, iets zwaars te tillen of op iets harders te kauwen. Zeker met warmer weer, omdat het bloed dan wat dunner is dan gewoonlijk. Dit kun je dan ook even koelen. Door dit toe te passen vernauwen de bloedvaatjes zich, waardoor het bloeden gestelpt wordt. Het is eigenlijk ook wel een goed teken dat je een goede doorbloeding hebt. In veel gevallen komt dit de genezing ten goede, maar vervelend is het wel.
Wanneer er nog bloed blijft zitten, dan kun je deze het beste even proberen los te weken.
Dit kan door een tijdje onder de douche te staan, of bijvoorbeeld een steriel gaasje nat te maken en deze voor een minuut of 5-10 in het oor te houden. Vaak laat dit prima los, waardoor je het makkelijk zou kunnen verwijderen door het weg te spoelen, weg te nemen met een stukje keukenrol of heel voorzichtig met een heel nat wattenstaafje. Belangrijk hierbij is dat het niet pluist! Wanneer je het idee hebt dat je het echt moet los trekken en er dan een wondje van komt, dan kun je dit het beste laten zitten en het met het volgende was moment nog eens proberen. Het is wel belangrijk dat het wel schoongemaakt wordt i.v.m. de bacteriën die zich kunnen nestelen.

 • Nee, titanium is niet magnetisch en kan zonder problemen worden gedragen tijdens een MRI- of CT-scan. Het zal op een röntgenfoto verschijnen, maar heeft er geen invloed op.
 • Titanium geleidt wel elektriciteit, daarom moet het tijdens een operatie meestal worden verwijderd. Hoewel het niet opwarmt en vrijwel geen gevaar oplevert, slagen maar weinig klanten erin om tegen de doktersinstructies in te gaan als het gaat om operaties. Elektriciteit zoekt de weg van de minste weerstand, dat wil zeggen de meest directe weg, dus het is praktisch onmogelijk dat een titanium piercing tijdens de operatie oververhit raakt of brandwonden veroorzaakt. In dit geval zou het nuttig zijn om de elektroden van gelijkstroom naar wisselstroom om te schakelen, maar de meeste artsen en ziekenhuizen zijn niet bereid dit te doen.

Hier is helaas geen standaard antwoord op. De genezing van een kraakbeenpiercing ligt gemiddeld tussen de 3-9 maanden. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van hoe goed je de nazorginstructies op volgt. Als de piercing er rustig uit ziet en je er geen last meer van hebt, willen we jou adviseren om ons eerst een foto te sturen voordat je een afspraak bij ons maakt om een nieuwe piercing erin te laten zetten. Zo voorkom je teleurstellingen. 

We controleren meermaals voor plaatsing de sieraden op kwaliteit en of deze niet zomaar los kunnen raken. Laat het sieraad zo veel mogelijk op zijn plek, dus niet aan draaien of friemelen. Mocht het toch gebeuren dat deze losraakt, neem dan zsm contact op met ons. Het gaatje kan al binnen 24 uur dicht groeien, dus ben er op tijd bij.

 • Ga niet op de piercing slapen, druk, irritatie, wrijving zijn slecht voor de genezing.
 • Komt niet aan de piercing! Alleen als je hem gaat schoonmaken mag je eraan komen, was dan altijd eerst je handen goed met desinfecterende/antibacteriële zeep en volg de instructies op ons nazorgformulier.
 • Gebruik nooit wattenstokjes, watjes, tissues of wc-papier! Hier zitten kleine pluisjes aan, deze kunnen aan de wondjes blijven zitten wat voor irritatie/ontstekingen kan zorgen.
 • Gebruik geen Sterilon, alcohol of Betadine.
 • Smeer geen zalf of vaseline op de piercing.
 • Zorg dat er geen haarlak of andere haarproducten, make-up of crèmepjes in de buurt van de piercing komen.
 • Draag geen pleisters over de piercing (tenzij anders is aanbevolen, bijvoorbeeld tijdens sporten).
 • Doe geen (vieze) oordopjes in tijdens het genezingsproces.
 • Vermijd minimaal 6-8 weken (bubbel)baden, zwembaden, sauna’s en stoombaden (niet laten weken).
 • Ga ook niet onder de zonnebank of bakken in de volle zon (dek de plaats dan af)

Wij helpen je graag!

Wij gaan stoppen met de locatie Nieuwegein

Tot 1 september kunnen er afspraken ingepland worden in Nieuwegein. Vanaf deze datum gaan wij enkel nog door in Veldhoven. Ben je eerder in Nieuwegein geweest voor een behandeling? Dan word je voor een volgende afspraak overgenomen door onze behandelaren in Veldhoven. Door de toevoeging van drie uitstekende behandelaren aan ons team zullen de wachttijden niet langer worden.

Je kunt bij ons in Veldhoven terecht voor;
– Nieuwe behandeling
– Tweede behandeling
– Shen Men (enkel ter aanvulling op de ‘daith’ piercing)
– Controle / nazorg
– Wissel van sieraden

Mochten er vragen over zijn, dan mag je ons even bellen of mailen.

Team NVS