Wat gebeurt er na de behandeling?

Na de behandeling gaat je lichaam aan de slag om zich te ontdoen van alles wat je niet meer dient. Dit kan zijn in emotionele blokkades of in afvalstoffen. Hiervoor heeft je lichaam tijd en ruimte nodig om te kunnen herstellen, een nieuwe balans te zoeken en zich hierop aan te passen.
Gun jezelf dit ook!

Hoe je dit ervaart verschilt per persoon, iedereen is immers uniek. Het kan zijn dat dit proces onbewust op de achtergrond draait, maar je kunt ook aanwezig zijn bij de veranderingen.

In deze periode kan het herstel in een golfbeweging gaan, je kunt een paar dagen je super goed voelen waarin je klachten steeds minder aanwezig zijn. En er kan een dag zijn dat je wat extra rust nodig hebt, om vervolgens weer je herstel op te pakken.

Hoe verder je bent hierin, hoe vlakker de golf moet worden.
Er vindt een grote schoonmaak plaats. En zoals dat bij schoonmaken en opruimen gaat, je pakt het op, je kijkt er even naar, je bepaald wat je ermee gaat doen en vervolgens laat je het los.

Je lichaam heeft vaak voor een lange tijd in een bepaalde staat geleefd, dat in veel gevallen niet ineens is opgelost. Ja, je kunt hier als een ander mens naar buiten stappen dan dat je bent gekomen. Maar ieder van ons heeft nog wel wat huiswerk te maken.

Tips voor na de behandeling

Onze behandeling zorgt ervoor dat de nervus vagus continue wordt gestimuleerd, toch kan jij zelf er ook nog voor zorgen dat de zenuw nog een extra boost krijgt!

 Iedereen weet dat stress een slechte invloed heeft op onze gezondheid, maar het tegengestelde ontspannende/mooie/fijne momenten hebben dus een goede invloed op onze gezondheid! Mindful genieten!

Onderstaande zaken stimuleren allemaal onze nervus vagus en zijn dus van groot nut voor ons lichaam.

  • Het produceren van positieve emoties.
  • Het leiden van een goed sociaal leven.
  • Het genereren van genotsmomenten.
  • Voldoende lachen.
  • Voldoende ontspanning vinden…
  •  

We moeten niet vergeten dat tussen de 80 en 90% van de serotonine die in ons lichaam wordt geproduceerd, zich in de darmen bevindt. Serotonine staat algemeen bekend als het ‘gelukshormoon.’ Daarnaast mogen we ook niet over het hoofd zien dat simpelweg een glimlach opzetten, dansen, wandelen, zwemmen… Stuk voor stuk positieve veranderingen in onze stofwisseling teweegbrengen. Veranderingen die de verbazingwekkende nervus vagus, die in contact staat met zoveel delen van ons lichaam, direct oppikt. Waarna deze hersenzenuw een zeer specifieke boodschap naar onze hersenen stuurt: ‘Alles gaat goed, alles is rustig!’

Wij helpen je graag!