Wat gebeurt er na de behandeling?

Na de behandeling gaat je lichaam aan de slag om zich te ontdoen van alles wat je niet meer dient. Dit kan zijn in emotionele blokkades of in afvalstoffen. Hiervoor heeft je lichaam tijd en ruimte nodig om te kunnen herstellen, een nieuwe balans te zoeken en zich hierop aan te passen.
Gun jezelf dit ook!

Hoe je dit ervaart verschilt per persoon, iedereen is immers uniek. Het kan zijn dat dit proces onbewust op de achtergrond draait, maar je kunt ook aanwezig zijn bij de veranderingen.

In deze periode kan het herstel in een golfbeweging gaan, je kunt een paar dagen je super goed voelen waarin je klachten steeds minder aanwezig zijn. En er kan een dag zijn dat je wat extra rust nodig hebt, om vervolgens weer je herstel op te pakken.

Hoe verder je bent hierin, hoe vlakker de golf moet worden.
Er vindt een grote schoonmaak plaats. En zoals dat bij schoonmaken en opruimen gaat, je pakt het op, je kijkt er even naar, je bepaald wat je ermee gaat doen en vervolgens laat je het los.

Je lichaam heeft vaak voor een lange tijd in een bepaalde staat geleefd, dat in veel gevallen niet ineens is opgelost. Ja, je kunt hier als een ander mens naar buiten stappen dan dat je bent gekomen. Maar ieder van ons heeft nog wel wat huiswerk te maken.

Je hebt voor een gedeelte dan ook zelf in de hand in hoeverre de stimulatie helpend kan zijn in je herstelperiode en of je de verlichting vast kan houden.
Om een goed inschatting te kunnen maken van wat de stimulatie voor je heeft kunnen betekenen,  geven wij deze herstelperiode minimaal 3 maanden de tijd.


Je lichaam is een feedbacksysteem. Signaleer je klachten? Dan is dat een teken dat je met meer aandacht mag kijken naar jouw behoeften. De piercing zet je aan om een nieuwe versie van jezelf te kunnen worden. Je kunt een frisse start maken met verbeterde energie.
Er zijn tal van mogelijkheden die kunnen bijdragen aan jouw zelfzorg.
Wat past bij je? Waar laad je écht van op?
Past een andere baan eigenlijk veel beter bij je?
Heb je wel zin om koffie te drinken met die vriendin die altijd heel je energie opslurpt?
En die verloren hobby waar je vroeger zo blij van werd? Pak het weer eens op!
Of probeer eens wat nieuws, wie weet ligt het je veel beter dan je aanvankelijk dacht.
Je oude patronen en overtuigingen werkten niet voor je, dus bouw aan sterke pilaren die ervoor zorgen dat je niet vervalt in je oude situatie. Bekijk hiervoor ook even de afbeelding.

Ben je al een eind op weg met de medische piercing aan slechts één zijde en wil je graag nog wat verfijning? Dat kan! We kunnen tijdens een tweede behandeling onderzoeken of stimulatie aan de andere zijde een aanvullende ondersteuning voor je kan bieden.

Tips voor na de behandeling

Onze behandeling zorgt ervoor dat de nervus vagus continue wordt gestimuleerd, toch kan jij zelf er ook nog voor zorgen dat de zenuw nog een extra boost krijgt!

 Iedereen weet dat stress een slechte invloed heeft op onze gezondheid, maar het tegengestelde ontspannende/mooie/fijne momenten hebben dus een goede invloed op onze gezondheid! Mindful genieten!

Onderstaande zaken stimuleren allemaal onze nervus vagus en zijn dus van groot nut voor ons lichaam.

  • Het produceren van positieve emoties.
  • Het leiden van een goed sociaal leven.
  • Het genereren van genotsmomenten.
  • Voldoende lachen.
  • Voldoende ontspanning vinden…
  •  

We moeten niet vergeten dat tussen de 80 en 90% van de serotonine die in ons lichaam wordt geproduceerd, zich in de darmen bevindt. Serotonine staat algemeen bekend als het ‘gelukshormoon.’ Daarnaast mogen we ook niet over het hoofd zien dat simpelweg een glimlach opzetten, dansen, wandelen, zwemmen… Stuk voor stuk positieve veranderingen in onze stofwisseling teweegbrengen. Veranderingen die de verbazingwekkende nervus vagus, die in contact staat met zoveel delen van ons lichaam, direct oppikt. Waarna deze hersenzenuw een zeer specifieke boodschap naar onze hersenen stuurt: ‘Alles gaat goed, alles is rustig!’

Wij helpen je graag!

Wij gaan stoppen met de locatie Nieuwegein

Tot 1 september kunnen er afspraken ingepland worden in Nieuwegein. Vanaf deze datum gaan wij enkel nog door in Veldhoven. Ben je eerder in Nieuwegein geweest voor een behandeling? Dan word je voor een volgende afspraak overgenomen door onze behandelaren in Veldhoven. Door de toevoeging van drie uitstekende behandelaren aan ons team zullen de wachttijden niet langer worden.

Je kunt bij ons in Veldhoven terecht voor;
– Nieuwe behandeling
– Tweede behandeling
– Shen Men (enkel ter aanvulling op de ‘daith’ piercing)
– Controle / nazorg
– Wissel van sieraden

Mochten er vragen over zijn, dan mag je ons even bellen of mailen.

Team NVS