Over ons

NVS Kliniek in het kort

NVS kliniek is de eerste kliniek in Nederland die een medische piercing in het oor toepast voor nervus vagus stimulatie. Hierbij maken we gebruik van een specialistische tool, waarmee we de optimale locatie voor elk individu kunnen traceren.

De nervus vagus is een belangrijke zenuw in het autonome zenuwstelsel. Deze reguleert functies die onbewust verlopen, zoals hartslag, ademhaling, spijsvertering en bloeddruk. De nervus vagus heeft verschillende belangrijke functies en speelt ook een cruciale rol in het parasympatische zenuwstelsel, dat verantwoordelijk is voor rust- en herstelactiviteiten.

We behandelen een zeer breed scala aan fysieke en mentale klachten. Door onze jarenlange ervaring in de gezondheidzorg hebben we een behandelmethode ontwikkeld, waarmee we erachter kunnen komen wat de stimulatie voor invloed kan hebben op aanwezige klachten. Het is heel belangrijk dat wanneer je voor een medische piercing kiest, je hier met zorg,  medische kennis en aandacht in begeleid wordt. Er is namelijk een groot verschil tussen het zetten van een medische piercing of een ‘daith’ piercing bij een shop.

Tijdens de behandeling inventariseren we eerst de klachten van de patiënt. Vervolgens passen we testen toe die afhankelijk zijn van de genoemde klachten. Hierbij kun je meteen al ervaren wat de stimulatie voor je kan betekenen en welke zijde het meest geschikt is om je klachten te doen verlagen. Nadat we de beste keuze hebben besproken, gaan we ook meteen over tot het plaatsen van de medische piercing.

Wij helpen je graag!

Hoe werkt het?

De nervus vagus is de 10de zenuw van onze twaalf hersenzenuwen, de zwerver genoemd. Het is tevens ook de langste en meest complexe zenuw in het hele lichaam. Het verbindt het brein met alle belangrijke organen zoals de darmen, de maag, het hart en de longen. Met de auriculaire tak van deze drukke zenuw als stimulatiepunt, zijn we in staat om een ​​therapeutische behandeling te bieden. 

Wij gaan stoppen met de locatie Nieuwegein

Tot 1 september kunnen er afspraken ingepland worden in Nieuwegein. Vanaf deze datum gaan wij enkel nog door in Veldhoven. Ben je eerder in Nieuwegein geweest voor een behandeling? Dan word je voor een volgende afspraak overgenomen door onze behandelaren in Veldhoven. Door de toevoeging van drie uitstekende behandelaren aan ons team zullen de wachttijden niet langer worden.

Je kunt bij ons in Veldhoven terecht voor;
– Nieuwe behandeling
– Tweede behandeling
– Shen Men (enkel ter aanvulling op de ‘daith’ piercing)
– Controle / nazorg
– Wissel van sieraden

Mochten er vragen over zijn, dan mag je ons even bellen of mailen.

Team NVS